desserts,  drinks

peach honey sorbet

its finally SUMMER, i know i KNOW most of you hate it but i just LOVE the long days, i’m always hyper and happy as long as the sun is up :D.

add to that summer begins with one of my favorite fruits, peaches and apricots, then comes water melons and ending with grapes, not to forget figs :D.

so for a start and because it is super hot these days i thought of making sorbetto with these amazing fresh fruits, its so refreshing and what i love the most about it, is it has no fat,as it has no dairy in it so basically just fruits, water and sugar!

for the sorbetto ( sorbet ) you can go crazy with your imagination and play with flavors as you wish and desire,  this time i’m making fruits sorbetto and using 3 type of mixes, peaches and honey, lime and mint and cantaloupe.

i know that there are many kinds of peaches in the market but for the sorbetto any of them will do just fine, just pick those with the max flavor.

i left the skin on simply because i like how it looks like as dots after i processes it in the food possessor LOL, so its up to you if you want to leave it or take it off.

if you dont have an ice-cream maker then just do it the way i did, the simple old fashion way, just pouring everything into a container or a dish then blend it every 3 hours.

so for the fruits i used both ways, strained and non strained fruit puree, for the cantaloupe i strained it and used only the juice that came out of it to make a cantaloupe sorbet, both ways are nice but a bit different in the result as the texture will be more thick if you keep the fruit puree.

same steps followed for more flavors 🙂

 

recipe

Ingredients:

( peach and honey )

5 peaches

1/5 cup water

4 Tbsp. honey

½ cup sugar syrup

Juice of half a lemon

 

( cantaloupe )

4 cup cantaloupe cut into cubes

1 cup sugar syrup

 

( lime and mint )

6 limes

1 cup of mint leaves

1 cup of sugar syrup

Method:

( peache and honey )

Cut the peaches into cubes ( take off the skin if you prefer it skinless ) and pur them in a food processor with the lemon juice, process till smooth, add water and sugar syrup then transform it into a flat container and freeze for at least 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

 

( lime and mint )

Peel the lime and take the white skin too because that will give it a bitter flavour, put limes and mint in a blender till you get a smooth juice, strain it into a flat container then add the sugar syrup, mix well and freeze for 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

 

( cantaloupe )

Process the cantaloupe in a food processor till smooth, strain it to get rid of all the fruit puree, add the sugar syrup and mix, put it in the freezer for 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

بالعربي

الطريقة :

( خوخ و عسل )

نحطوا الخوخ مع عصير الليمون في الخلاط ليم يولي القوام ناعم ( تقدروا تحولو القشرة لو تحبوا ) بعدين نضيفوا عليهم العسل و الماء و شربات السكر، نخلطوهم كويس و نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

( ليمون و نعناع )

نحولو قشرة اللليمو و حتي القشرة البيض الانها تعطي طعم مر، نحطو الليمون المقشر مع أوراق النعناع في الخلاط لين يولي عصير، نصفوا العصير و نخلطوه مع الشربات ، نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

( كنتلوبي )

نحطوا الكنتلوبي في الخلاط الكهربائي لين نحصلوا خليط ناعم ، نصفوه بحيث نتحثلو على عصير صافي، نحلطوا معاه الشربات نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

المقادير

( خوخ و عسل )

5 خوخ

عصير نصف ليمونة

4 م.ك عسل

½ كوب ماء

½ كوب شربات سكر

( ليمون و نعناع )

6 ليمون

1 كوب أوراق نعناع

1 كوب شربات السكر

( كنتالوبي )

4 اكواب كنتلوبي مقطع مكعبات

1 كوب شربات السكر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

follow the recipe step by step by watching it on my Instagram highlights

 

تقدروا تشوفو خطوات التحضير على الانستجرام في خانة الهاي لايت

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Follow by Email
Instagram