desserts,  drinks

peach honey sorbet

its finally SUMMER, i know i KNOW most of you hate it but i just LOVE the long days, i’m always hyper and happy as long as the sun is up :D.

add to that summer begins with one of my favorite fruits, peaches and apricots, then comes water melons and ending with grapes, not to forget figs :D.

so for a start and because it is super hot these days i thought of making sorbetto with these amazing fresh fruits, its so refreshing and what i love the most about it, is it has no fat,as it has no dairy in it so basically just fruits, water and sugar!

for the sorbetto ( sorbet ) you can go crazy with your imagination and play with flavors as you wish and desire,  this time i’m making fruits sorbetto and using 3 type of mixes, peaches and honey, lime and mint and cantaloupe.

i know that there are many kinds of peaches in the market but for the sorbetto any of them will do just fine, just pick those with the max flavor.

i left the skin on simply because i like how it looks like as dots after i processes it in the food possessor LOL, so its up to you if you want to leave it or take it off.

if you dont have an ice-cream maker then just do it the way i did, the simple old fashion way, just pouring everything into a container or a dish then blend it every 3 hours.

so for the fruits i used both ways, strained and non strained fruit puree, for the cantaloupe i strained it and used only the juice that came out of it to make a cantaloupe sorbet, both ways are nice but a bit different in the result as the texture will be more thick if you keep the fruit puree.

same steps followed for more flavors 🙂

 

recipe

Ingredients:

( peach and honey )

5 peaches

1/5 cup water

4 Tbsp. honey

½ cup sugar syrup

Juice of half a lemon

 

( cantaloupe )

4 cup cantaloupe cut into cubes

1 cup sugar syrup

 

( lime and mint )

6 limes

1 cup of mint leaves

1 cup of sugar syrup

Method:

( peache and honey )

Cut the peaches into cubes ( take off the skin if you prefer it skinless ) and pur them in a food processor with the lemon juice, process till smooth, add water and sugar syrup then transform it into a flat container and freeze for at least 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

 

( lime and mint )

Peel the lime and take the white skin too because that will give it a bitter flavour, put limes and mint in a blender till you get a smooth juice, strain it into a flat container then add the sugar syrup, mix well and freeze for 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

 

( cantaloupe )

Process the cantaloupe in a food processor till smooth, strain it to get rid of all the fruit puree, add the sugar syrup and mix, put it in the freezer for 3 hours.

Once the mixture starts to get sold use a fork to scratch it or simply put it back in a food processor and pulse once or twice, back to freezer for another 3 hours.

Repeat that for 3 times so you can have that fruity ice crumbs texture.

بالعربي

الطريقة :

( خوخ و عسل )

نحطوا الخوخ مع عصير الليمون في الخلاط ليم يولي القوام ناعم ( تقدروا تحولو القشرة لو تحبوا ) بعدين نضيفوا عليهم العسل و الماء و شربات السكر، نخلطوهم كويس و نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

( ليمون و نعناع )

نحولو قشرة اللليمو و حتي القشرة البيض الانها تعطي طعم مر، نحطو الليمون المقشر مع أوراق النعناع في الخلاط لين يولي عصير، نصفوا العصير و نخلطوه مع الشربات ، نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

( كنتلوبي )

نحطوا الكنتلوبي في الخلاط الكهربائي لين نحصلوا خليط ناعم ، نصفوه بحيث نتحثلو على عصير صافي، نحلطوا معاه الشربات نحطوهم في حافظة تكون مسطحة الي حد ماء، نجمدوا الخليط في الفريز لمدة اقل شي 3 ساعات.

بعد ال 3 ساعات نطلعوه و بالشوكة نخرطوه اول نحركوه كله و نرجعوه ثاني للفريز او ينحط في الخلاط مرة ثاني و تتكرر العملية 3 مرات للحصول على قوام ناعم و ما يتكون الخليط على شكل طوبة ثلج واحدة .

المقادير

( خوخ و عسل )

5 خوخ

عصير نصف ليمونة

4 م.ك عسل

½ كوب ماء

½ كوب شربات سكر

( ليمون و نعناع )

6 ليمون

1 كوب أوراق نعناع

1 كوب شربات السكر

( كنتالوبي )

4 اكواب كنتلوبي مقطع مكعبات

1 كوب شربات السكر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

follow the recipe step by step by watching it on my Instagram highlights

 

تقدروا تشوفو خطوات التحضير على الانستجرام في خانة الهاي لايت

Please follow and like us:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Join our subscribers list to receive new recipes
right when they're posted.

thank you for your subscription

There was an error while trying to send your request. Please try again.

LuLu`s Kitchen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.